Ben ik degene die nu zo slim is, of ben jij nu zo dom?

waarderen van vergaderingen
Hoe goed kan je autorijden? 93% van de mensen geeft aan dat ze beter rijden dan gemiddeld. Een antwoord om even over na te denken. Hoe zit het dan met vergaderen?

‘Mijn’ 332 vergaderaars geven zichzelf een gemiddeld schoolcijfer van 7,1. Mannen zijn iets royaler. Zij dichten zichzelf een 7,2 toe. Vrouwen zijn iets strenger voor zichzelf en gunnen zich een 7,0. De collega-vergaderaars komen er wat bekaaider van af. Nu zijn de vrouwen wat guller en geven hun collega’s een 6,5. De mannen waarderen hun collega’s iets lager: gemiddeld een 6,4. Deze getallen liggen nog redelijk dicht bij elkaar. Niets schokkends aan de hand.

Hoe waarderen de vergaderaars hun collega’s ten opzichte van zichzelf?  47% waardeert de collega’s gelijk en 48% vindt dat de collega’s er minder van bakken. Uitsplitsing naar mannen en vrouwen laat zien dat 54% van de mannen zichzelf een betere vergaderaar vindt dan hun collega’s. Bij vrouwen is dat 39%. Daar staat tegenover dat slechts 5% durft toe te geven dat anderen inderdaad beter vergaderen dan zijzelf.

Wat zou er gebeuren als de goede vergaderaars hun energie inzetten om hun collega’s te helpen hun vaardigheden te verbeteren?

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>