De wet van Twee

Vorige week moesten we afscheid nemen van Bouke. Bouke was de frontman van de Dwarsdweilers. Een dweilorkest dat al jaren de straten van Oeteldonk verblijdt met vrolijke muziek en aanstekelijke optredens. Bouke wist als geen ander de goede bedoelingen van ons orkest over te brengen op ons publiek. Zijn energie zette anderen in beweging. Waar Bouke was, was het feest. Wij waren graag bij Bouke en hij bij ons.

Bouke was een doener met diepe gedachten. Zijn vermogen tot organiseren is onovertroffen. Daarbij liet hij zich leiden tot een paar principes. En één van die principes wil ik graag met jullie delen. Omdat ik zeker weet dat jullie er ook plezier aan zullen beleven: De wet van Twee!

De wet van Twee geeft aan dat een tweetal het effectiefs en efficiënts opereert. Je kan namelijk overleggen met elkaar en meteen aan de slag. Je kan snel op elkaar reageren en er zijn maar weinig mensen waar je rekening mee moet houden. Een tweetal heb je zo bij elkaar. Je hoeft maar bij iemand binnen te stappen of op te bellen en de wet van Twee doet zijn werk. Met een tweetal kan je direct aan de slag. Met meer mensen moet je eerst ‘vergaderen’.

De wet van Twee is eigenlijk een anti-vergaderwet. Of misschien beter, een wet die voorkomt dat je moet vergaderen. Probeer het maar eens uit. Organiseer je werk rond tweetallen. Ervaar hoe effectief en efficiënt dit werkt. Je zult ook zien dat het aantal vergaderingen af neemt. En dat is mooi meegenomen. Met dank aan Bouke.

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>