Het lijstje van 2014

Zo aan het begin van het jaar staan we weer stijf van de goede voornemens. Hier volgen 3 tips om te stoppen en 3 tips om in 2014 vooral eens uit te proberen. Kies er eens 1 uit en maak je eigen werkleven of dat van je collega’s een klein beetje beter, leuker of makkelijker.

Stoppen:

  • Doen alsof je een vergadering hebt voorbereid. Hou jezelf en je collega’s niet langer voor de gek en geef gewoon toe dat je te weinig tijd hebt genomen om alles door te lezen.
  • Te laat komen en dan uitgebreid excuses aanbieden waarom je te laat was en dat je je leven zult beteren. Je collega’s waren net lekker bezig en jij hebt ze uit hun concentratie gehaald. En ze weten dat je de volgende keer weer net zo vrolijk na de begintijd de vergaderzaal binnenstapt.
  • Je gelijk proberen te halen. Als er ergens een energielek ligt in vergaderingen, dan is het wel bij de natuurlijk neiging om te laten merken dat je slimmer bent dan je collega’s. Vooral iets waar mannen van middelbare leeftijd een handje van hebben.

Uitproberen:

  • Bekijk je collega’s als onuitputtelijke bronnen van kennis en ervaring. En niet als ongelooflijke zeurpieten die altijd gelijk willen hebben.
  • Vergader alleen over onderwerpen waarvan je weet wat je wilt bereiken. Dit kost wat voorbereidingstijd maar die win je zeker terug. En het geeft gewoon een kick als je doelen haalt.
  • Uitwisselen van ideeën. Als jij een idee oppert en ik ook, dan hebben we allebei 2 ideeën. Wat een rijkdom. Nu is er iets te kiezen.

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>