Vergadertype (2): de Jack Russell

Aan de vergadertafel nemen de meest uiteenlopende types plaats. Is één van je vergadertafelgenoten hyperactief, vasthoudend en heeft zij ook nog overal een mening over? En zit ze graag op de kast en hapt ze op alles wat je haar voor houdt? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een Jackrussellterriër. In het algemeen staan Jack Russells aan het begin van hun carrière en zijn zij druk met het vormgeven ervan. Ze zijn volop bezig om zich te profileren en denken nog dat hard werken en ‘aanwezig zijn’ helpt.  Hun gedrevenheid maakt hen uitermate geschikt om werk toe te spelen dat anderen niet op willen knappen. De ambitieuzeren onder ons, zullen zich meteen herkennen in het gedrag van de Jack Russell. Wie is het niet geweest?

Jack Russells worden nooit oud. Dat wil zeggen, vergaderaars blijven nooit hun hele leven Jack Russell. De ommekeer vindt plaats als zij het verschil beseffen tussen ‘gelijk hebben’ en ‘gelijk krijgen’. Vanaf dat moment is relativering mogelijk. Het hapgedrag wordt geleidelijk minder en de Jack Russell beseft dat de vergadering niet de enige plaats is waar afspraken worden gemaakt. Zij krijgt zicht op de ruimte buiten deze arena. Zodra zij deze ruimte weet te benutten, heeft zij definitief afscheid genomen van de Jack Russell eigenschappen en is ze opgegaan in een ander vergadertype.

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>