Kijken, kijken, niet kopen!

bereid je voor op een vergadering!
Etalage in Antwerpen

 

Een etalage in Antwerpen, door Joost Geraets

Wees eens eerlijk. Hoe vaak ga je naar een vergadering zonder dat je precies weet wat je daar gaat doen? Als je zonder plan een vergadering ingaat, is dat te vergelijken met etalages kijken en op rommelmarkten snuffelen. Je trekt er op uit en laat je leiden door wat je tegen komt. Misschien dat je een leuk truitje ziet, dat het goed geprijsd is en dat ze het ook nog in je maat hebben. Of dat je, nadat je 12 kratten met stripboeken hebt doorgeploegd, ineens met de Amazing Fantasy #15 uit 1962 in je handen staat met daarin de eerste strip van Spiderman. Maar dat zijn goudkorrels die je pas vindt na uren van zoeken. Dat vraagt een groot offer voor een klein resultaat. Maar als je etalages kijken leuk vindt of de geur van oude stripboeken lekker, dan is de weg naar het uiteindelijke geluk de moeite waard.

Bij vergaderingen werkt deze houding niet. Vergaderingen zijn niet leuk genoeg. Vergaderingen zijn te vaak verplichte nummers  die energie vreten en die te weinig opleveren. Dus stop ermee om onvoorbereid naar vergaderingen te gaan. Of je bepaalt van te voren wat je wilt bereiken of je blijft weg [en gaat etalages kijken of in kratten met stripboeken snuffelen].

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>