Ongewonere meetings

Gewoonten, ze maken het leven makkelijker. Wat is het toch heerlijk als je niet hoeft na te denken om bij je werk te komen of de weg naar de Albert Heijn te vinden. Of dat je elke vrijdag een bloemetje meebrengt voor je lief. Met dat laatste moet je wel oppassen. Voor je het weet, is het ontvangen van de bos bloemen ook een gewoonte geworden…

Het mooie van gewoonten is dat je met hele grote zekerheid kunt voorspellen wat de uitkomst is of hoe iets verloopt. Nadeel is dat je nooit zult weten wat er gebeurt als je het anders aanpakt. Gebruik maken van gewoonten is het ultieme ‘spelen op zeker’.

Ik geef je 3 tips om je meetings iets ongewoner te maken. Pas ze toe. Kijk wat er gebeurt en trek je conclusies.

1 Kleine vergadertafel
Hoe kleiner de afstand tussen de mensen, hoe groter de dynamiek, hoe meer interactie., hoe intensiever. Niet te lang laten duren.
2 Kies je momenten
Ben alleen aanwezig bij onderwerpen waar je ook iets hebt in te brengen. Kom later of ga weg als je onderwerpen geweest zijn. Je doet er jezelf heel veel plezier mee. Wat je ‘gemist’ hebt, lees je wel in het verslag.
3 Evalueer je meetings met alle deelnemers
Wat ging goed? Wat kan beter? Je moet wel bereid zijn om kritiek te geven en te incasseren. Het zal jullie brengen naar jullie ideale vergaderingen. Elke vergadering zal beter zijn dan de vorige. Op naar de top!

Gewoon doen dus!
Heb jij nog andere tips om meetings ongewoner te maken? Ik hoor ze graag van je.

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>