Vergaderen is ook werken?

 

La Paz door FaceMePLS

Stel, je nodigt vijf mensen uit om twee uur te vergaderen. Met jezelf erbij heb je dan 12 werkuren tot je beschikking. Volgens de sigarendoosmethode komt deze investering neer op € 500 tot € 700. Is dat veel of weinig? Dat zal toch vooral worden bepaald door de opbrengsten. En die opbrengsten heb je zelf in de hand met een duidelijk doel voor ogen, een bijbehorende voorbereiding en de toepassing van je vergadertechnieken.

Om te bepalen of vergaderen de beste tijdbesteding is, kan je je afvragen wat je allemaal nog meer kunt doen als je 12 uren van je collega’s tot je beschikking hebt. Dat hangt natuurlijk van de aard van je werk af maar dat is heel wat. Met de sigarendoos weer in de hand, komen fysiotherapeuten in deze tijd tot ongeveer 28 patiëntbehandelingen. Huisartsen spreken  zo’n 72 patiënten. Een knappe kapper knipt 24 koppen. En als je als beleidsmedewerker twee A4-tjes per uur produceert, kom je in anderhalve werkdag tot 24 pagina’s. Dat is al een klein boekje. En over boeken gesproken, je leest in 12 uren toch gauw een pil van 480 pagina’s uit. Laat staan hoeveel werkdocumenten je in die tijd tot je kunt nemen.

Als je er voor kiest om die vergadering toch door te laten gaan, weet je een ding zeker. De genoemde alternatieven worden in die tijd niet uitgevoerd.

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>