Vergadertype (5): De Vergadertijger

Van alle vergadertypes is de Vergadertijger het meest geroutineerd.  Vergaderen is zijn lust en zijn leven. De vergadertafels, de ongemakkelijke stoelen, de iets te oude koffie met de zurige melk, de muffe lucht, de rookpauzes, voor de vergadertijger is dit zijn natuurlijke habitat. Een echte Vergadertijger brengt dan ook bijna al zijn tijd door in vergaderzalen. Hij woont er werkelijk. Hij leest er zijn stukken, bereidt de volgende vergaderingen voor, reageert, praat bij, kookt voor en pakt op tijd zijn rust.

Net als zijn soortgenoot, de Panthera Tigris is de Panthera Tigris Conventus behoorlijk lui. Misschien dat collega’s zullen zeggen dat de Vergadertijger efficiënt met zijn tijd omgaat, de praktijk is toch echt anders. Eerlijk gezegd is het bestaan van de Vergadertijger ook niet lang vol te houden als je niet op tijd je pauze pakt. Misschien moet je dat omdraaien, de Vergadertijger komt slechts in actie als het er op aan komt.

Veel mensen willen graag Vergadertijger zijn. Slechts enkelen hebben de specifieke eigenschap die de Vergadertijger uniek maakt. De Vergadertijger slaat toe als het moment daar is. Geen tel te vroeg, geen seconde te laat. De Vergadertijger lijkt weg te doezelen. Als hij zijn punt moet maken, is hij er. Altijd. Dat maakt hem tot een geduchte opponent en ook de Koning van de Vergaderzaal.

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>