Vergadertype: de Pauw

Alle mensen zijn verschillend. Dat maakt het lastig om overzicht te houden. Een hokje helpt. Zo zijn wij, vergaderaars, dus ook in een hok te plaatsen. Vandaag de Pauw. Elke vergadering kent z’n eigen Pauw. De Pauw is vooral bezig om te laten zien hoe Pauw hij is. Daarvoor trekt hij mooie kleren aan, of een mooi kapsel. Hij maakt meer mee dan jij en ik en kan daarover boeiend vertellen. Met het onderwerp op de vergadering heeft het meestal niks te maken. Daar is het de Pauw niet om te doen. Hij wil alleen maar aandacht . Hij hoort zichzelf graag.

Omdat de Pauw niet geïnteresseerd is in anderen, heeft het weinig zin om te hem stoppen. Je kan hem voor je winnen door instemmend te knikken, af en toe een compliment te geven en soms het woord te geven. Als je zelf iets wilt regelen, heb je van de Pauw geen last. Die is toch vooral met zichzelf bezig. Dat geldt ook bij het maken van werkafspraken. Reken dan niet op de Pauw.

Wat de Pauw te veel heeft, heb jij misschien te weinig. Durf ook op te vallen, zet jezelf eens in de etalage en laat naar je kijken. Het streelt je ego en versterkt je zelfvertrouwen. Een beetje Pauw siert ons allemaal.

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>