Vergeet vergaderen!

Gisteravond startte voor ons blaasorkest het Kerstseizoen. Na vier uitputtende repetities en natuurlijk onze persoonlijke oefenuurtjes, konden we gisteren dan eindelijk weer voor ‘het echie’ spelen. En eerlijk is eerlijk, het klonk best aardig. De geïnvesteerde oefentijd heeft zich weer terugverdiend. Het belooft een interessante toer te worden, deze weken voor de Kerst.

Om samen te kunnen spelen, en het dan ook nog aardig te laten klinken, oefenen we allemaal. Elke blazer repeteert thuis. Tijdens de repetities zijn de puntjes op de i gezet. We doen het omdat we er plezier in hebben. We werken samen toe naar verbeteringen en zien ook het resultaat: mooi klinkende muziek die mensen op straat waarderen. Hetzelfde geldt ook voor sporten of het leren van een nieuwe taal. Je repeteert, traint en je oefent om iets te laten klinken, een wedstrijd te kunnen spelen of met mensen uit andere culturen te praten. Met zo’n doel voor ogen ben je bereid om uren te investeren in het aanleren van iets nieuws.

Als je een negatieve associatie hebt bij vergaderen, is het dan ook  moeilijk om je in te spannen voor verbeteringen. Je kan natuurlijk een boekje lezen over vergadertechnieken of een cursus ‘effectief vergaderen’ volgen, als je geen lol hebt in vergaderen, dan zal de tijdsinvestering je weinig opleveren. Je mindset speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol:

Vergeet vergaderen!

Kijk naar de mensen  en bedenk hoe je hun kennis en ervaring maximaal kunt gebruiken!

Vergelijk de deelnemers aan een vergadering eens met een (blaas)orkest. En bedenk eens hoe is als je dat goed kunt laten klinken!

 

 

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>