Wat doe ik hier?

Voor de werkende mens behoort het tot de dagelijkse ergernissen: vergaderen. Vooral als je een kantoorbaan hebt, kan je je dagen vullen met vergaderingen, workshops, seminars en sessies. De meeste mensen worden al moe bij de gedachte om alweer tegen die suffe koppen aan te kijken. En terecht als je dit filmpje moet geloven. (klik op Bob)

Dit is Bob

(bron: Tussen de oren, Net 5)

Zoals je hebt gezien, gaat eigenlijk al je werktijd zitten in …. vergaderen. Dat kan oplopen tot wel 124%!!! Tenminste als je een gemiddelde werknemer bent bij een gemiddeld bedrijf en een gemiddeld gevoel voor humor hebt. Jij doet dat natuurlijk anders.

Vergaderen leidt kennelijk tot weinig waar je vrolijk van wordt en het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Waarom zitten de vergaderzaaltjes toch vol? Staat er altijd een rondvraag op de agenda? Lopen alle vergaderingen uit? Komen er steeds mensen te laat? En grijpt er niemand in?

Hoe bestaat het dat mensen elkaar dwars kunnen blijven zitten en elkaar volkomen uitputten met oeverloos gezwetst.  Hoe werkt die dynamiek? En wat kan je er zelf aan doen? Dat begint allemaal met de vraag:

Wat doe ik hier?

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>