Vergadertype (6): De Brulaap

Sommige mensen zijn altijd teugen. Ze lopen de vergadering binnen met een donkere wolk boven hun hoofd. Die continue staat van onweer en opwinding gaat vaak gepaard met het nodige verbale vuurwerk. Deze Brulaap herken je dus van grote afstand. Je hoeft maar één keer zijn geluid te hebben gehoord en je vergeet het nooit meer. Voor elke volgende keer dat je deze Brulaap in een vergadering tegen komt, ben je gewaarschuwd voor wat er gebeurt als hij het ergens niet mee eens is.

De effectiviteit van de Brulaap is niet zo groot. Zijn successen zijn beperkt tot het tegenhouden van voorstellen van anderen. Hij is heel goed in oppositie voeren en daardoor nauwelijks in staat om zijn eigen ideeën voor het voetlicht te brengen. Los van zijn beperkte repertoire, zullen de mensen die hij eerder heeft overrompeld, alleen al tegen zijn voorstellen zijn omdat juist hij ze inbrengt. De Brulaap kan de sfeer in vergaderingen behoorlijk verzieken. Dat kan ook lang aanhouden.

Van de Brulaap is natuurlijk ook iets te leren. Als je iets helemaal niet ziet zitten, maak dat dan in het begin van de vergadering met veel misbaar duidelijk. Schakel daarna over op non-verbale communicatie en richt je daarvoor op de gespreksleider. Die zal zich erg verantwoordelijk voelen en proberen het jou naar de zin te maken. Trap niet in de valkuil om later alsnog als Brulaap je gelijk te halen. Want als je eenmaal dat stempel hebt, kom je er niet meer van af.

Print Friendly

2 comments to Vergadertype (6): De Brulaap

  • Primär geht das bei uns über Frlueeitaisgzeich. Nur wenns zu viele Ãœberstunden werden oder es nicht mehr möglich ist, sie abzufeiern, wirds ausgezahlt.

  • conexaoparis disse:MárcioO seu comentário ficou perdido no meio dos outros. mas eu já o respondi onde você publicou a primeira vez.Acho que disse o seguinte: a área é ótima. No centro da cidade, perto do Sena.Quanto ao hotel olhei o site e estou com dúvidas se todos os quartos tem WC. Eles dizem douche, duche e WC. Quer dizer, uns tem só ducha, outros tem ducha e WC.A informação não está clara.Pergunte ao hotel se todos os quartos tem WC. Toutes les chambres sont equipèes d’un wc?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>