Wie schrijft, die blijft!

goede voorbereiding is het halve werk

 

 

 

Writing, door Tony Hall

Dat schrijven en blijven is nog iets van vroeger. Van de tijd van de slakkenpost. Van toen je je zielenroerselen met een pen aan het  papier toevertrouwde in de hoop dat de lezer je niet zou vergeten. Ook vergaderingen draaien om geschreven teksten. De schrijver heeft dan ook grote invloed op het verloop en de uitkomsten van vergaderingen. Wat niet opgeschreven is, lijkt nog belangrijker dan waar wel woorden aan zijn besteed. Immers, wat niet is opgeschreven bestaat niet en komt (dus)  niet aan de orde. De schrijver kadert de discussieruimte in. Dat geldt voor de agenda, voor notities en voor het verslag.

Wil je dus echte invloed, kies dan voor het schrijverschap en wordt secretaris. Het lijkt een nederige rol, maar de werkelijkheid is anders. In de vergadering heeft de voorzitter ongetwijfeld een belangrijke rol. Zij geeft mensen het woord, vat samen en formuleert de besluiten en de vervolgstappen. En ook de opinieleiders sturen met hun meningen de uitkomst van de discussie. Maar degene met de grootste invloed op vergaderingen en daarmee op de besluiten, is zonder twijfel de secretaris.

Print Friendly

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>